Fokus Planterig: Krav og holdninger til plantebaserede produkter i offentlige køkkener

I de senere år har mange børnehaver, plejehjem, kantiner og skoler taget nye typer produkter i brug i takt med den stigende opmærksomhed på klimaaftryk og grøn omstilling. Disse produkter, med deres forskelligartede kulinariske egenskaber og ernæringsprofiler, er dog stadig nye og ukendte for mange. Samtidig er offentlige indkøbsaftaler først for nylig begyndt at inkludere denne type produkter.

For at imødekomme behovet for en fælles kvalitetsforståelse af plantebaserede produkter i offentlige udbud har Fokus Fødevarer i samarbejde med NORION Consult startet projektet Fokus Planterig.
I Fokus Planterig har vi undersøgt offentlige køkkeners holdninger, behov og krav til plantebaserede produkter og udviklet specifikationer for de mest efterspurgte produkter.

Hvilke krav giver det mening at stille i dag, og hvor er markedet stadig for umodent? Hvordan navigerer køkkenprofessionelle i de nye muligheder, og hvad efterspørger de fra producenter og leverandører i fremtiden?

Kom og hør mere, når vi præsenterer resultaterne fra Fokus Planterig.
Projektet har fået tilskud fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Om Fokus Fødevarer
Fokus Fødevarer er en samling af mere end 900 kravspecifikationer for konventionelle og økologiske, frugter og grøntsager, kød, pålæg, fjerkræ og fisk – frit tilgængeligt for alle.
Formålet med specifikationerne er at skabe gennemsigtighed, at sikre en fælles forståelse af kvalitet og at effektivisere processen ved offentlige udbud.

Om NORION Consult
NORION Consult bidrager til et mere bæredygtigt samfund ved at støtte virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder i miljømæssig, social og økonomisk udvikling. Vi udfører opgaver indenfor madspild, klimavenlig og økologisk køkkenomlægning, strategiske grønne indkøb og adfærdsændringer og kvalitative analyser.

Oplægget finder sted i ‘Planteriget‘ – Den centrale køkkenscene i oplevelseszonen ‘Grønt & Plantebaseret’.

Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding.

BOOK DIN BILLET

Bestil din gratis billet til Madværkstedet.

Bemærk, Madværkstedet er for professionelle i fødevarebranchen, og CVR nummer er påkrævet.

Privatpersoner har ingen adgang.

Vi glæder os til at byde dig og dine kollegaer velkommen!

Book billet

All Rights Reserved. Alle logoer, varemærker og redaktionelt indhold tilhører deres respektive ejere.

Cookie- og privatlivspolitik

Tilmeld nyhedsbrev