… og det er en af grundene, til at det er sundt at spise masser af plantemad. En ting er madens indhold af kalorier, protein, kulhydrater, fedtstoffer og fibre – altså energi og makronæringsstoffer. Og der er også madens indhold af vitaminer, mineraler og sporstoffer, der påvirker sundhedsværdien. Men det er ikke hele historien. Maden indeholder også masser af molekyler, der er signalstoffer. I planter er der masser af fytokemikalier (plantestoffer med gavnlige effekter på og i kroppen), såsom lycopen, lutein og quercetin.
Udover at fytokemikalierne har direkte effekter som f.eks. antioxidanter eller at ændre sammensætningen af tarmmikrober, så ændrer de bogstavelig talt også hvordan vores gener kommer til udtryk. Så planter “taler” med kroppen, og beder dens celler om at opføre sig ordentligt og vise sig fra deres bedste side. Så når vi spiser masser af planteføde (grøntsager, bær, frugter, nødder, mandler, frø, kerner, krydderier, krydderurter, bælgfrugter, fuldkorn og svampe), så får vi en masse “sundheds-signaler” ind i kroppen.
Oplægget holdes af Umahro Cadogan der ekspert i Functional Medicine, sundhed, ernæring og toppræstation. Han er kendt som “sundhedens mastermind” og har en stor passion for både sundhed og madlavning.
Oplægget finder sted på ‘Sundhedsscenen‘ – dette års store nyhed på Madværkstedet København, som du finder på podium nr. 2 i Lokomotivværkstedet.
Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding.
Bestil din gratis billet til Madværkstedet.
Bemærk, Madværkstedet er for professionelle i fødevarebranchen, og CVR nummer er påkrævet.
Privatpersoner har ingen adgang.
Vi glæder os til at byde dig og dine kollegaer velkommen!